dinsdag 22 januari 2008

deel 2 where the sun was meet the moon


Levensverhaal deel 2 vervolg where the Sun was meet the Moon…

De volgende morgen vertrekken we vroeg richting J,burg en onderweg konden we genieten van enorme grote bloemvelden die reeds erg hard afstaken bij de immense krottenwijken en de grote Mijnbergen die onstaan zijn door het afgraven van de goudmijnen.

Onderweg is erg goed te zien hou duidelijk de tegenstellingen zijn in het noorden van Zuid Afrika enorme villa's schitteren tegen de heuvels op, terwijl beneden in de dalen enorme krottenwijken het uitzicht “sieren”.

Onderweg word erg duidelijk hoe gevaarlijk het kan zijn als je stopt om even de weg te vragen of een getto in te rijden.

Wij besluiten met een normale gang de weg te vervolgen en wat Zuid Afrika zo vreselijk leuk maakt is dat de politie ruim een kilometer van te voren aangeeft dat zij staat te flitsen en je dus ruim op tijd snelheid kan minderen.

Echter is het zeer raadzaam niet hard te rijden want eigenlijk direct al merken we dat de wegen in Zuid Afrika niet dezelfde zijn als in Nederland. Nog geen tel later vliegt er al direct een steen tegen het raam waardoor we de gehele rest van de reis het moeten doen met een kapot voorruit maar nog makkelijk mee te rijden was.

Al bijna 30 kilometer van te voren rijzen de enorme gebouwen op die de binnenstad van J,burg kenmerken maar schoonheid durf ik niet te zeggen.
Erg indrukwekkend was de grootsheid van het enorme land want ook de nadelen waren erg duidelijk zichtbaar omdat onderweg een gekleurd Afrikaner dronken de weg overstak en aangereden was maar we pas een half uur later een ambulance die richting op zagen rijden, toen beseften we pas werkelijk dat wij eigenlijk in Nederland het helemaal niet zo slecht voor elkaar hadden en we vervolgden stilletjes onze reis onder de indruk van hetgeen er net gebeurd was.

In J, burg aangekomen hebben we van te voren gebeld dat we er bijna aankwamen zo kon de elektrische poort aan de weg geopend worden en we vrijwel direct voor ons gevoel “veilig” gebied waren.

Hier in deze wijk was erg duidelijk te zien hoe opgesloten mensen eigenlijk leefden vanwege de angst voor hun veiligheid en kwamen blijkbaar in een hele andere harde wereld terecht.

Nadat we aangekomen zijn en ontvangen werden met wederom heerlijke koffie kwam de rest van de familie een kijkje nemen om Menno weer te zien want een weerzien dat gebeurde in zijn familie maar eens in de paar jaar en dit was uiteraard erg leuk om te zien hoe de kleine neefjes en nichtjes van hem de cadeautjes die we hadden gekocht voor hen uit pakten en direct in gebruik namen hoe koud 's avonds ook was.

Na uren leuk gepraat te hebben besloten we te vertrekken richting de neef en nicht van Menno want daar zouden we een paar nachten overnachten omdat dit huis groter was en over een gastenverblijf beschikte en zwaar beveiligd was.

Echter begaven we ons met grote snelheid in twee auto, s richting de andere zijde van J,burg en waren van te voren ingelicht dat we nergens voor moesten stoppen omdat dit 's nachts in J,burg zeker niet aan te raden is.

Eindelijk konden we “rustig” ons bedje in maar slapen met het idee dat net een paar maanden eerder zijn neef en nicht bezoek had gehad van een paar inbrekers en zijn neef door het dreigen met een pistool ze van hun huis kon houden was niet bepaald een leuke gedachte om rustig in slaap te vallen maar ja toch maar proberen.

Die ochtend werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt en toen bij de gesprekken duidelijk werd dat dit normaal was in J,burg om te slapen met een pistool onder je kussen en terwijl ik de anderen aankeek wilde ik diep van binnen maar weer snel de pure natuur in van S,A want dat was toch wel minder gevaarlijk.

Die dag besloten we richting een pretpark genoemd “Gold reef city” ( een oud mijnen complex omgebouwd tot groot pretpark.)
te gaan waar we ook een aantal mijl onder de grond gingen. Een mijnschacht in wat ik werkelijk niet leuk vond en ook qua temperatuur niet bepaald lekker te noemen was. Nadat ik vrijwel de gehele dag als babysitter gediend had omdat ik een nogal grote aantrekkingskracht had op de kinderen van de neef en nicht van Menno was ik toch weer blij dat we maar twee dagen zouden blijven in deze immense grote stad en besloten nog voor de spits weer richting “huis” te vertrekken waar de neef van Menno ons als op stond te wachten en de poort opendeed zodat onze auto's weer veilig konden gestald worden.

Wij hadden die reis echter een mooie “witte” volkswagen Passat onder onze kont. Ik wil iedereen afraden een witte auto te nemen maar ja Menno moest en zou die auto huren dus tja ;-). Toen we ook die avond weer heerlijk hadden gegeten en lekker bijgepraat lagen we al weer vroeg op bed.

De volgende morgen vroeg zouden we inkopen gaan doen in een van de zeer grote winkelcentra die J,burg rijk is.

We hadden duidelijk afspraken gemaakt met het nichtje van Menno zodat ze zich vrijwel geen zorgen hoefde te maken en hadden haar beloofd weer ruimschoots voor sluitingstijd uit de binnenstad weg te zijn omdat dit ook bij alle reisorganisaties werd afgeraden vanwege de veiligheid.
We besloten een hapje te gaan eten en gingen naar een groot restaurant midden in het winkelcentrum.
Eenmaal daar aangekomen ontkwam ik ook deze keer niet aan de rookdrift van de drie reisgenoten die met me mee waren en gingen in een grote glazen kooi zitten midden in dat restaurant omdat daar gerookt mocht worden.
Echter toen we het eten op ons bord kregen besloot ik dat ik dit niet kon uithouden en ging ergens anders zitten waar niet gerookt mocht worden om zo toch een beetje te genieten van de maaltijd echter alleen zitten is niet mijn sterkste kant.

Na de maaltijd genuttigd te hebben besloten we apart te gaan shoppen Menno en ik en Gemma en Hennie omdat uiteraard de smaak van de vrouw anders is dan de smaak van de man ;-) en gingen elk ons eigen weg in het immens grote winkel centrum.

Menno en ik stonden ons te vergapen aan de erg mooie interieurbouw die in erg veel zaken toe werd gepast hier konden wij in Nederland nog een knap staaltje van leren.

Na erg leuke dingen gekocht te hebben voor ons thuisfront en onze collectie souvenirs gingen we terug naar de afgesproken plek om samen nog snel een erg groot hotel te gaan bekijken midden in het winkelcentrum.

's Avonds thuis gekomen hadden we de hele avond gespreksstof over dat winkelcentrum en bespraken wat we 's avonds gingen doen we zouden richting het noorden van J,burg rijden naar een erg grote nagemaakte stad uit Italie die compleet overdekt bleek te zijn met complete casino,s restaurants etc etc die 24 uur per dag geopend waren.

We besloten bij een riviertje te gaan zitten om te genieten van het werkelijk erg mooi opgezette stadje wat tot in de uiterste perfectie nagebouwd bleek te zijn van een stadje uit Italie.

Ook hier begon nu de oom en tante de ergernis uit te spreken die mijn reisgenoten over zich afriepen om tijdens het eten telkens een rookpauze in te lassen.

Mijn relatie met Menno werd slechter en slechter en had voor mezelf besloten (ook mijn thuis front ingelicht) dat ik van hem af wilde en de samenlevingsverband wilde beëindigen maar wilde de vakantiepret hier niet door laten beïnvloeden en besloot mijn mond dicht te houden en er het beste van te maken.

Echter de oom en tante spraken me erop aan dat ook zij het erg onbeschoft vonden dat Menno en de anderen steeds wegliepen tijdens het eten om even te roken, roken tijdens eten of in openbare gebouwen zoals winkelcentra is ten strengste verboden en na al eerdere aanvaringen in het winkelcentrum omdat Menno toch een sigaret op wilde steken maar de politie klaarstond hem hierop aan te spreken maar door mijn aandringen hij de sigaret toch maar niet aanstak omdat ik zeker wist dat we de nacht dan in de cel door konden brengen wat in Zuid Afrika zeker geen pretje is.

Echter besloot ik de irritatie maar weg te drukken en me niet proberen te uiten.

Na thuis gekomen te zijn bij de nicht van Menno onstand wederom ruzie om de kleinste dingen maar besloot hier niet meer op in te gaan en me stil te houden.
Echter de volgende dag zou de reis verder gaan en wilde het niet verpesten voor mijn erg lieve tante en Gemma.

Echter de volgende dag besloten we richting een wild reservaat te gaan ten noorden van J,burg genaamd Pilanes- berg en het erg mooie complex Sun city wat een knap staaltje bouwwerk was van de plaatselijk Zuid Afrikaanse bevolking gebouwd binnen 19 maanden.
Onderweg besloten we ven te stoppen bij de stuwdam ie het water tegenhield en als reservoir diende in erg droge tijden voor dit gedeelte van S.A.

Echt besloten we het wild park in te rijden en werden we gewezen op de gevaren die KONDEN voorkomen maar waar ik van overtuigd ben als jij je netjes aan de regels houd daar is er vrijwel niets aan de hand en zo onwijs te genieten van het vele wild.

We hadden Hennie opgezadeld met een boekje waar in aangekruist kon worden welke dieren we hadden gezien echter werd dit boekje al na enkele minuten ergens onderin de auto gelegd omdat we anders meer bezig waren met het opzoeken van de dieren in dit boekje dan dat we in werkelijkheid zouden zien.

Echter zagen we erg mooie taferelen en besloten de auto op een daarvoor aangewezen parkeerplaats te zetten en om even een hapje te gaan eten.

Toen we echter aan tafel zaten werden we vergezeld door een schitterende kobaltblauwe vogel die ons eten zeer interessant vonden we uiteraard iets meegaven.

Echter liet Gemma weer een gil omdat vanuit de struikgewassen twee everzwijnen met jongen onze kant op kwam en we door de lucht alleen al van onze plaats werden gewezen maar veilig zaten doordat het terras duidelijk hoger gelegen was dan ze bij konden.

Na een uurtje lekker gezeten te hebben in de warme Zuid Afrikaanse zon vervolgden we onze safari in het park.

Echter na een aantal uren gedwaald te hebben in de bush bush stonden we stil en konden niet verder omdatbeen aantal auto, s de weg blokkeerden en we duidelijk zagen dat hier iets te zien was en besloten keurig te wachten omdat we toch geen kant op konden in deze bush.

Terwijl we wachten zagen we mensen superstom hun auto uit stappen om te gaan kijken wat er gaande was maar toen ze zagen wat er te zien was weer erg snel hun auto indoken.
Dit zal ongetwijfeld een van de grootste oorzaken zijn van de ongelukken die in S.A plaatsvinden want het bleek om een groep leeuwen te gaan die heerlijk lag uit te rusten in het hoge gras in de bush.

Echter nadat de auto,s weer konden doorrijden stonden we een half uur later weer in de file omdat een groep Jappanners de weg blokkeerden en we allen niet zagen waarom.

Half duttend zaten Hennie en Gemma achterin de auto toen Gemma opeens keihard begon te gillen omdat ze tot de ontdekking kwam dat er pal naast haar in de bush een olifant stond te eten echter bleef ik gemma aansporen samen met Menno om rustig te blijven zitten en niet te bewegen omdat dit juist een olifant uit zou lokken.

De olifant trok zijn oren in en de dreighouding veranderde in een zeer rustig etende olifant amper op twee meter afstand, ik had nooit gedacht dat juist een olifant zo onzichtbaar kon zijn in de bush want toen we iets beter keken bleek een complete kudden vlakbij ons te staan in de bush en liepen erg langzaam de bush weer in.

Als we Gemma niet gekalmeerd hadden dan was de BUL zeker tot aanval overgaan en onze auto compleet geplet hebben echter bleek ons nu ook weer een beschermengeltje toegewezen te zijn.

Nadat we konden doorijden besloten we toch nog richting Sun City te gaan want volgens Menno moesten we dit zien en inderdaad toen we de bergketen overreden en dar in dat dal het imposante palace hotel zagen opreizen bleek weer eens hoe vreselijk mooi natuur gecombineerd zou kunnen worden met wonen en of verblijf voor mensen.

Echter toen we op een brug liepen die door wederom olifanten gesierd werd schrokken we ons werkelijk te pletter en terwijl wij de brug overliepen kwam overal rook uit en begon de brug hevig te beven een aardbeving werd volledig nagebootst wat erg mooi was omdat ook overal uit de rosten vuur en rook kwam.

Dit Hotel was werkelijk tot in de verste perfectie gecreëerd een ware zee met echte golven was nagebootst terwijl de auto's niet het uitzicht belemmerden omdat deze direct bij binnenkomst onder een grote waterpartij in een zeer grote parkeergarage “weggewerkt waren”.

Wij besloten op verkenning te gaan naar het palace hotel want volgens menno moest ik dit zien maar direct bij de hal werden we al tegengehouden en werden niet binnengelaten omdat we niet geboekt hadden.

Echter liepen we een boogje om en besloten het nogmaals te proberen en ik vroeg de man waar we in konden checken en werd direct naar binnen toe gebracht.
Echter binnen liepen we direct door de immens grote hal door het hotel om te bekijken wat dit hotel zo onwijs mooi maakte.

Werkelijk perfectie vanuit de natuur was hier in alle details aanwezig en alles maar dan ook alles was tot in perfectie geregeld van zwarte zwanen in de vijver rond het hotel tot bronzen daken en een immens grote olifant van brons die in een hal stond te pronken.

Echter op de terugweg richting de uitgang konden we nog net een glimp van het zeer dure restaurant meepakken waar rozenblaadjes, kristallen armleuningen en zeer grote kroonluchters van brons en kristal het restaurant compleet maakten.

We besloten te vertrekken en een guesthouse op te zoeken en na een tijdje vonden we er een want dit was toch wel het leukste gewoon op de bonnefooi het land verkennen.

De rest leest u in het volgende deel.

Ik deel met klem mede dat alles waar gebeurd is en zoveel mogelijk ( zover ik me herinner ) de situatie voorleg.

Geen opmerkingen: