vrijdag 25 januari 2008

where the Sun was meet the Moon deel 5



Vervolg where the Sun was meet the Moon deel 5.

( afbeelding 1 is Jackie toenmalige" kennis" of vriendin van Robert die ook in hotel Protea Krokodille in te Nelspruit was en met ons erg lang gepraat had over alles en nog wat.. op achtergrond staat Robert te kijken.. foto; Maart 2002 Nelspruit South Africa)

( afbeelding 2 is jackie Robert ik en mijn ex menno in het ijskoude zwembad in Nelspruit maart 2002, mijn ex is door Robert weggekrast toen hij de zag in Nederland in 2002)

In de hal stond familie ons op te wachten en op de terug weg gaf ik direct een sms richting Robert dat we veilig waren aangekomen en contact zouden houden.

We keerden eindelijk veilig huiswaarts en keek er erg naar uit mijn eigen bedje weer in te duiken en het net nieuwe appartement waar we in woonden weer volledig te gebruiken en de dingen af te maken. De reis zat er nu dan toch helemaal op en keerden huiswaarts waar we met zijn allen de vele souvenirs en cadeaus aan de anderen gaven en eindelijk de heerlijke Nederlandse Koffie konden drinken.

Die avond vielen we als een roos in slaap dromend over een reis die ik so en so nooit meer zou vergeten, en genoten van een zeer mooie zonsondergang tegen de utrechtse heuvelrug op en het geluid van de vele voorjaarsvogels want inmiddels was het voorjaar geworden in Nederland en brak de lente in grote getale aan.

Genietend van een schitterend uitzicht keek ik s, morgens over de heuvelrug terwijl ik de vogels hoor roepen.
Ik ging naar de zaak toe terwijl menno beloofde later te komen en nog wilde blijven liggen.

Ik was diep in mijn hart al overtuigd dat ik deze relatie hoogstwaarschijnlijk niet vol zou kunnen houden hoeveel ik ook van hem hield maar mijn geduld werd dusdanig op de proef gesteld dat dit op mijn onderbewustzijn begon in te spelen.
Die dag in de zaak draaide ik allen maar Zuid Afrikaanse muziek want dat deed me denken aan dat wonderschone Zuid Afrika.

Met tranen in mijn ogen luisterde ik vaak naar de muziek.
Menno zou net als Gemma bijtijds in de zaak komen om de boekhouding bij te werken die was blijven liggen van drie weken, echter in de middag kreeg ik telefoon dat Menno samen met Eric een toenmalige vriend van ons wilde gaan shoppen want daar had hij recht op zei hij. ( terwijl ik wist wat voor benauwde situatie we zaten finacieel maar ja ;-( )

Omdat dit niet om het geld van mij ging maar het geld van Menno moest hij dit ook zelf weten vond ik maar begon me zorgen te maken om de boekhouding en facturen die hoognodig de deur uit moesten.

Eind van de middag om zes uur toen de zaak dicht ging vroeg mijn moeder die me vaak hielp of er wat aan de hand was en zei haar dat er het een en ander gebeurd was in Zuid Afrika wat me aan het denken had gezet of de relatie met Menno wel gemeend was en toen ik enige tijd met haar gepraat had vroeg ze me het aub nog even aan te kijken en beloofde mijn best te doen.

Thuis komend was Menno er nog niet en bleek later met Eric en meerdere vrienden naar het witte paard te zijn gegaan een klein cafe waar ze vaak kwamen.
Ik besloot gewoon lekker thuis te blijven en voor de tv te hangen gewoon een lekker avondje luieren maar eerst een tijdje in bad want na een dag werken na de vakantie was ik daar wel aan toe.

Na lekker op de bank gelegen te hebben kwam Menno thuis en ging ik naar bed toe, ik beschrijf mijn relatie met hem als afstandelijk op dat moment en begon me zorgen te maken maar diep van binnen speelde de belofte naar mijn moeder parten dat ik het toch nog een tijdje zou proberen.

Die avond viel ik als een blok in slaap en had niet meer door wanneer menno zijn bed in dook.

Die volgende morgen ging ik wederom naar de zaak terwijl Menno wederom vroeg of hij thuis kon blijven en vroeg hem aub facturen de deur uit te doen omdat dit hoognodig was vond ik en ook ik zakelijk mijn geld erg goed kon gebruiken hier ging hij niet op in, toen ik echter de zaak in kwam en de computer op ging starten bleek dit echter voor mij abra ca dabra de computer was helaas niet voor mij bestemd want wist totaal niet waar facturen stonden of welke wijze ik deze moest gebruiken.

Robert had die dag naar Menno gesmst dat hij s, avonds online wilde komen en ik leefde daar de hele dag naar uit.
Overdag luisterde in weer naar de Zuid Afrikaanse cd,s die we gekocht hadden in Zuid Afrika.

Toen het echter zes uur was kwam menno naar de zaak toe en zei me dat Robert online wilde komen maar vroeg hem eerst wat facturen te maken welke hij me beloofde die morgen erop te maken.

Toen robert online kwam moest menno me op alle fronten helpen want ten eerste mijn engels was eigenlijk te erg voor woorden en kon me steeds moeilijk verstaanbaar maken maar kwam overduidelijk de boodschap over dat Robert ons op een of andere manier miste.

We besloten die avond dat we onze plannen verder uit wilden gaan werken want we wilden een tweede zaak in Zuid Afrika starten en volgens ons kon Robert daar een erg belangrijke rol in spelen en gingen met hem in gesprek hierover en besloten na een aantal malen te chatten met hem op msn dat hij zou proberen naar Nederland te zou komen maar visum nodig had om hier de grens over te komen.

Het weekend erop gingen we naar de ouders van Menno om wat te gaan eten en bij te praten over onze avonturen en daar was Sandra en Mark de zus en zwager van hem ook samen met de kleine waar ik stapel op was en ook de zus en vader van Menno kon ik erg goed mee overweg en maakte een wandeling met de vader van menno en zei me te merken dat er iets niet goed zat tussen menno en mij maar ik mijn koppie maar op moest houden want ook hij zei me dat menno net als zijn moeder was en behoorlijk driftig en dominant over kon komen dit gesprek bracht me enige rust dat ik er niet alleen voor stond want was erg bang om weg te gaan bij Menno al die tijd.

Die drie weken duurde echter voor mij als jaren want telkens als Robert online was kon ik me vrijwel niet verstaan baar maken maar gaf Robert een nummer zodat hij mischien hieruit op kon maken wat mijn gevoelens waren op dit moment.

Die avond bleek Robert het ticket geregeld te hebben en kreeg van Menno te horen dat hij op Koninginnedag 2002 aan zou komen om half acht s, morgens op schiphol airport via KLM.

De dag ervoor zou Robert smsen wanneer hij zou vertrekken omdat de reis die hij zou gaan maken bijna 36 uur zou bedragen in verband met wachttijden en dergelijke.

De dag daarvoor gaf hij aan dat hij uit Nelspruit vertrokken was en met een bus onderweg was richting J,burg airport.

Diezelfde dag kreeg ik te horen van de bank dat ze om de tafel wilden zitten met mij om de jaarcijfers te overleggen en maakte me hier druk om maar vond het bezoek van Robert een leuke afleiding om me toch weer een beetje positief te laten worden en te kijken of we inderdaad zakelijk dingen samen konden gaan doen zodat we zakelijk in Zuid Afrika ook onze vleugels uit konden slaan want hiervoor zou Robert twee maanden naar Nederland komen om te kijken of de klik er was en te kijken of we zakelijk op een lijn lagen.

Echter die avond en nacht sliep ik vrijwel niet en telkens als ik vanaf de slaapkamer richting de sky keek en de vliegtuigen de landing in zag zetten naar schiphol airport ik een warm gevoel kreeg dat morgen iemand kwam waar ik zo leuk mee had gepraat en dit voelde erg vertrouwd eerlijk gezegd.

Diep in mijn hart wist ik dat Menno op andere dingen uit was met Robert en daar ook op de chat met Robert over gesproken had maar mijn gevoel telkens keihard nee riep en me hier ook op wilde foccussen ik wilde deze levenstijl absoluut stop zetten en had dat eigenlijk al gedaan sinds ik terug was.

Die volgende morgen vetrokken we bijtijds met de auto die Menno had gekregen van zijn baan die ik verzorgd had bij Brian Aplin een zakelijke relatie vanuit Engeland en directeur van DANKA DSI een groot bedrijf toen. De auto was erg mooi en was de vervanger van de rover die Menno eigenlijk had maar door reparaties vaak bij garage stond maar ja deze luxe escort deed er niets minder om.

Aankomend op schiphol airport liepen we naar de gate waar Robert aan zou gaan komen maar eerst wilden we het vliegtuig zien landen puur symbolisch en voelde een ware tinteling door mijn lichaam toen het vliegtuig de aarde raakte.

We liepen naar de gate en terwijl we daar stonden te wachten op eigenlijk een jongen die we niet eens goed kenden sloeg de spanning toe voor ons beiden want tja wat hadden we in huis gehaald wat voor persoon zou het zijn en tja ik moest toegeven dat ook ik maar twee avonden met Robert heb gepraat maar ja we moesten maar kijken he ;-)

Opeens kwam hij dan eindelijk de hoek om lopen en stond hij dan voor ons een reis van 36 uur achter zich en compleet moe van de reis direct vroeg hij me of hij geen hugh kreeg en na even na te denken deed ik dat dan ook.
We besloten even een kopje koffie te drinken ergens op schiphol om daarna eventjes Amsterdam in te lopen.

De gesprekken kwamen los en Robert bleek een uitermate aardige zuid Afrikaanse jongen te zijn en als ik in zijn ogen keek smolt ik eerlijk gezegd maar probeerde dat op alle wijzes te verbergen want ik had nog steeds een relatie met Menno en wilde daar niet van afwijken.

Toen we naar de auto liepen gaf Robert me een paar keer een knippoog en een teken van dont worry alles sal rech kom en begreep er niets van eerlijk gezegd.

Onderweg in de auto naar Amsterdam kwam robert erachter hoe gek Nederland eigenlijk was op Koninginnedag. We besloten een stukje te gaan lopen om robert kennis te laten maken met het echte Nederland end het was overduidelijk; Robert keek letterlijk en figuurlijk zijn ogen uit.

Toen we op de brug stonden te kijken kwam Erica Terpstra langsvaren en ik kon het niet laten en riep haar keihard Ericaaaaaa en ze keek direct omhoog terwijl ondertussen een stomp van Menno me verbaas deed staan maar ze keihard terugriep dag jochie en we beiden keihard erom konden lachen en Robert uitlegde dat dit een zeer vooraanstaand persoon in Nederland bleek te zijn en in de lach schoot dat ik dit durfde maar ja dit ging automatisch bij me.

Echter we besloten nog even naar het vondelpark te lopen omdat daar een vlooienmakrt was en Robert dit graag wilde zien.

Daar aangekomen liep Menno een aantal meters verderop en Robert begon tegen mij te praten en zei me overduidelijk dat hij voor mij kwam en ik niet bang moest zijn want Robert kwam me helpen zei hij maar zei ook steeds dont worry alles komt goed voor jou maar vertrouwde Menno niet.

Ik keek hem stom verbaasd aan en wist niet wat dit inhield maar beloofde hem dat ik niets zou laten merken en of erover zou praten ik moest hem vertrouwen zei hij me.
Echter vanaf dat moment vlogen de gekste dingen door mijn hoofd en wist niet meer hoe of wat want tja wat zou hij willen waarom zou hij naar mij toe gekomen zijn, was hij op mijn geld uit of de zaak wel die vraag was erg simpel want de zaak stond er zakelijk niet goed voor dus dat zou het niet kunnen zijn.

Al die tijd begonnen vragen in me op te komen maar omdat Menno weer bij ons liep kon ik niet doorvragen en was erg stil en bleek toen Menno vroeg wat er was zei Robert direct dat ik me niet lekker voelde en Ook hij liever naar huis wilde gaan omdat hij moe was van de reis.

Hij keek me aan en gaf weer een knipoog, ik wist niet wat ik hier van moest denken want tja een jongen van 21 uit zuid Afrika ontslag genomen bij zijn baas zijn auto verkocht om een ticket te betalen tja …

Na even poffertjes gegeten te hebben besloten we terug te rijden naar huis onderweg vroeg Robert waarom er overal camera' s hingen en we gaven hem daarop antwoord dat dit nodig was hier vanwege de grote verkeersproblemen

Geen opmerkingen: